Monday, July 21, 2008

1999 Vilmart, Grand Cellier Rubis Rosé, Champagne


Starter lidt underligt med en hård jern/jod note, som forstyrrer den florale udfoldelse og gør vinen særdeles rustik. Efter ca. 15 minutter kommer der styr over tingene og vinen får nu jordbærparfumer og saltet abrikos over sig. Den forbliver i den rustikke stil, men det er faktisk en fornøjelse, da smagen er yderst svævende og det ægteskab er værd at søge. Den ender med, at blive et dejligt bekendtskab, selvom den på det frugtige plan mangler lidt i forhold til andre årgange.

Efterspil: Denne Champagne blev indtaget til en større frokost med nogle vennepar og skønne børn. Vi drak denne og 2 Baroloer (1999 Schiavenza Riserva og Pira Marenca) og endnu engang må jeg sige, at den sjælelige fornøjelse ved at indtage en Champagne er uden sammenligning den største vinglæde af alle i min bog.

Jul-2008

No comments: